Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

День нашої Перемоги

2024-05-07 23:50 Мексиканці у неділю відзначали Сінко де Майо, що перекладається з іспанської дуже просто - 5 травня. ...

Мексиканці у неділю відзначали Сінко де Майо, що перекладається з іспанської дуже просто - 5 травня. Саме цього дня більше ніж 160 років тому їхня армія вщерть роздовбала французьких окупантів під Пуебло, відправивши окупантів додому - до галльських півнів.

Тобто, це не що інше як мексиканський День Перемоги, що святкується завжди з латиноамериканською помпою: фієстою з піснями й танцями, розмаїттям національних костюмів, сладощами для дітлахів і текілою для дорослих.

І ніякого офіціозу: ані парадів із маршуючими вояками, що закам'янилими обличчями вдивляються у напрямку набундючених вождів; ані колорадських чи ріо-грандських стрічок; ані багатозначних гасел: "Діди воювали" та "Можемо повторити Пуебло". Дивні люди ці мексиканці!

В цей же час за тисячі міль від Мексики з її курортами і картелями, в одній величезній державі, вкритій болотами, тундрою й тайгою, готуються із мокшанською помпою до свого головного свята. З військовою технікою на столичних вулицях , з підлітками , що розмахуватимуть фейковими АК, з "наркомівськими" сто грамів і "безсмертними однополчанами". Що ж, чим дитині тішитися? Яка ще у них є радість в цьому житті?

У нас же буде радість, обов'язково буде. Коли прийде в Україну День Перемоги. Перефразовуючи одного з старих героїв совецького кіноекрану: "День нашої Перемоги". Коли вболівальники насолоджуватимуться грою улюбленої команди, не боячись, що матч перерветься, і учасники й глядачі вирушать до укриття. Коли "Шахтар" прийматиме своїх суперників на "Донбас-Арені", "Таврія" повернеться до Сімферополя, а "Зоря" до Луганська. Коли "своїм полем" для збірної України буде Київ, Одеса чи Львів, а не Вроцлав, Прага чи Леверкузен. І тоді варто й "наркомівські" сто грамів перехилити. Можно текіли, а якщо на мексиканський самогон коштів не вистачить, то й вітчизняний зійде.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.05.2024, 23:50
07.05.2024, 23:50
576817 1 auto-oleg268
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2264 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Брест 0 : 3 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть